Vikten av att röra på sig

Att röra på sig är livsviktigt. Fördelarna man får av den enklaste motionen är enorma. Man blir piggare, starkare och samtidigt så stärks hjärnan. Motionens inverkan på minnet är faktiskt större än vad man kan tro. Det är dessutom bara en av effekterna på hjärnan. Riskerna för sjukdomar minskar betydligt av en kort daglig promenad.

Träning för både kropp och knopp

Riskerna som ett stillasittande liv för med sig är stora ur flera aspekter. Med lite vardagsmotion och stretching kommer man långt även om man inte har ork för någon joggingrunda. Effekterna på kroppen är minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, benbrott och frakturer. Inte bara det utan risken oavsett orsak att dö i förtid minskar.

Vikten-av-att-röra-på-sig-1

Även om en skogspromenad inte är någon sorts mirakelkur, så har det många positiva effekter.

Psykisk ohälsa av olika slag ökar betydligt med ett stillasittande liv, depressioner och demens är exempel på sådant som kan undvikas betydligt med mer rörlighet i vardagen.

Hjärnan är fantastisk och påverkas väldigt enkelt med små medel. Hjärnans dopamin och serotonin nivåer höjs vid motion och man blir gladare direkt.  Man får bättre minne och kan lära sig nya saker enklare.

Med motion så minskar värk i leder, nacke och axlar, ryggont med mera. Livet blir helt enkelt lite bättre av enkel motion. Även om man har svårt att röra sig så kan enkel yoga eller andra stretchövningar ge ett förvånansvärt bra resultat.

En aktiv livsstil

Att kunna göra allt som man kunde förr är kanske inte möjligt för alla men enkla övningar kan ge dig möjligheten att komma ut och ha ork till alla saker man vill göra. 10-minuter enkel styrketräning om dagen kan göra det möjligt med den där promenaden eller utflykten man gärna vill göra.

Ett enkelt tips om hur man tränar benmusklerna genom att resa sig ur stolen utan att hålla i sig, stanna upp med lätt böjda knän för att öka belastningen i låren. En sådan övning dagligen kan göra stor skillnad på att sitta inne en vacker dag eller njuta av solen på promenad.